EU-virastoon jälleen kirjepommi

Euroopan unionin virastoissa tiukennettiin turvamääräyksiä tiistaina, kun Haagissa sijaitsevasta Eurojust-virastosta löytyi kirjepommi. Pommi ei ehtinyt räjähtää, uutistoimisto Reuters kertoi.

Maanantaina myös poliisivirasto Europol ja Euroopan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet olivat kirjepommilähetysten kohteena. Sunnuntaina EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi selviytyi vahingoittumattomana kirjelähetyksen räjähdettyä hänen käsissään Italian Bolognassa.

Saksan syyttäjäviranomaiset kertoivat, että Trichet´lle ja Prodille osoitetut kirjepommit oli lähetetty Bolognasta. La Repubblica -lehden mukaan epäilykset kohdistuivat italialaiseen anarkistiryhmään.

Eurojust- ja Europol-virastot edistävät EU-maiden poliisi- ja oikeusviranomaisten yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa.

VERKKOTIE, riippumaton verkkolehti 30.12.2003