Mielenosoituksia NATO:n turvallisuuskonferenssissa

”Noin kymmenentuhatta ihmistä, jotka huolimatta Müncheniin julistetusta ’poikkeustilasta’ olivat matkustaneet Baijerin pääkaupunkiin NATO:n turvallisuuskonferenssin ajaksi, ovat vallanneet takaisin oikeutensa kokoontua ja ilmaista mielipiteensä. Kaikki yritykset toimittaa ’kollektiiviseen kuonokoppaan’ lailliset oikeutemme protestoida ja tehdä vastarintaa menivät mönkään.

Vaikka Müncheniin tuloa massiivisesti estettiin ja täydet bussit käännytettiin takaisin kotiin esim. Wienistä, Zürichistä ja Berliinistä, meitä oli tuhansia.

München oli meille poliittinen voitto. Sillanrakentaminen globalisaatiota ja militarisointia vastustavien liikkeiden välillä onnistui, vaikka baijerilaiset instituutiot jo viikkojen ajan olivat yrittäneet estää valmistelujamme.

Jotta emme tulisi väärin ymmärretyiksi, ei ole syytä antaa samppanjakorkkien lentää. Yli 700 vangitsemista ja lukuisat haavoittuneet puhuvat puolestaan.

Protestiksi Münchenin tapahtumista järjestettiin monessa italialaisessa kaupungissa protesteja saksalaisten lähetystöjen ja konsulaattien edessä. Myös Porto Alegressa ja New Yorkissa Münchenin poikkeustila oli puheenaiheena. Tämän viikonlopun kuvat ovat levinneet ympäri maailmaa ja ovat tarkoin näyttäneet, että baijerilaiset poliitikot ovat rikkoneet perustuslaissa taattuja perusoikeuksia.

Münchener Friedensbündnis (Münchenin Rauhankoaliitio) lehdistötiedote 3