Hägglund erottaisi puolustuksen perustuslaista

EU:n sotilaskomitean puheenjohtaja Gustav Hägglund kiirehtii päätöstä EU-maiden puolustuspoliittisesta yhteistyöstä. Hägglund sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että puolustuskysymys pitäisi erottaa EU:n perustuslaista, jotta puolustusasiat saataisiin nopeasti kuntoon.

Hägglund ihmettelee sitä, että puolustuspolitiikka polkee paikallaan isojen maiden valtakiistojen takia. Hägglundin mielestä puolustuspoliittisen yhteistyön ei pitäisi olla riippuvainen kysymyksestä, jolla ei ole mitään tekemistä puolustuspolitiikan kanssa.

Hägglund on lisäksi yllättynyt turvatakuista käydystä keskustelusta. Hänen mukaansa turvatakuut kuvaavat todellisuutta, jossa elämme. Hägglundin mukaan on selvää, ettei pinteeseen joutunutta kaveria jätetä pulaan.

VERKKOTIE, riippumaton verkkolehti 17.12.03